A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Mit köszöngetsz nekem?” És már, ment is a két ütés a fejre

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de kevésen múlott az arccsonttörés.
Testi sértés bűntettének kísérletében mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság egy 51 éves férfit és ezért harminc napi tétel pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a büntetés napi tételének összegét, a vádlott jövedelmi viszonyaira is tekintettel, ezerötszáz forintban állapította meg. Ha nem fizetné meg az így kiszabott 45 ezer forintot, úgy azt napi tételenként kell egy-egy nap szabadságvesztésre változtatni, amelyet fogházban kell letöltenie. A vádlott köteles megfizetni a valamivel több mint 15 ezer forint bűnügyi költséget is. Az ítélet jogerős.

A bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján az alábbiakat állapította meg. A vádlott nős, egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. A büntetlen előéletű férfi középiskolát végzett, szakképzettsége és állása is van.

A vádlott 2015. december 30-án délután három óra után összetalálkozott az utcán egy ismerősével, akivel abban az időben korábbi nézetletérések miatt kisebb jelentőségű konfliktushelyzetben volt. A sértett provokáló, gúnyos köszöntésére a vádlott a másik férfihoz lépett és a „Mit köszöngetsz nekem?” szavak kíséretében két alkalommal fejbe ütötte. A sértett az ütésektől a földre esett, ahol egy éles tárgy megvágta a bal tenyerét.

A sértett mindkét arcfelén duzzanat és nyomásérzékenység alakult ki az állkapocscsont területén az ütésektől. A bírói indokolás szerint sérülései nyolc napon belül gyógyultak ugyan, de figyelemmel a bántalmazás módjára, az ütések helyére, súlyosabb sérülés kialakulásának veszélye is fennállt, amely az arccsont törésében nyilvánulhatott volna meg. Ez alapozta meg, hogy a bíróság a vádlott bűnösségét nem könnyű testi sértésben, hanem súlyos testi sértés kísérletében állapította meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések