A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kölnben megkezdődött a sáskajárást ellenző AfD kongresszusa - Az elözönlést kívánó szemetet is összehordta a szél

Köln városában ma kezdődött meg az Alternative für Deutschland (Alternatíva Németországnak – AfD) nevű, a tömeges bevándorlást ellenző párt hétvégi kongresszusa, vagy ahogyan ott mondják, “pártnapja”. mint azt már korábban mi is beharangoztuk, a kölni “keresztény” egyházi vezetők (akiknek a keresztjén márpedig nincs horog…) hathatós támogatásával, uszításával és személyes részvételével az AfD-nek két napra otthont adó Maritin szálló közelében nagyszabású rasszizmus elleni tüntetésre kerül sor. Már gyülekeznek és hangoskodnak az antifák.
A reggeli órákban Kölnben még erősen esett az eső, ám mostanára kissé lecsendesedett, javult az időjárás. A Sputnik Deutschland a helyszínről közvetít, közelről is bemutatja a gyülekező mindenféle antifákat, feministákat, jogvédőket, azaz sáskasimogatókat. A rendezők a kora esti órákra mintegy 50 ezer “emberre” számítanak a német nagyvárosban. A komoly erőkkel kivonuló rendőri alakulatokat is lehet látni a tüntetők közelében.
A tüntetésnek jelképes üzenete is van: a díszes társulat ugyanis Köln Széna terén (Heumarkt), III. Frigyes Vilmos (1770-1840) nagy porosz király és kiváló politikus lovasszobra körül óbégatnak, énekelik a szobor mellett fölállított emelvényről előénekelt, Kurt Weil és Bertoldt Brecht stílusában komponált és szöveggel ellátott náciellenes nótákat. Amint azt a tüntetők soraiban elvegyülő, és állandó mozgásban levő RT operatőrének jóvoltából olvasóink is láthatják: sehol egy szövetségi vagy tartományi zászló, ám annál több a kifeszített molinókon és transzparenseken olvasható “Köln a gyűlölet ellen”, “A nácikat elűzni, míg a menekültek maradjanak!”, vagy “Keljünk föl a rasszizmus ellen!” szövegű harcias fölirat.
Frissítés: A Maritim szállóban rendben zajlik az AfD országos kongresszusa, míg kinn, a környező utcákon, tereken tombol az antifa társulat. A rendőrség közben kénytelen volt lezárni a forgalom elől a szállodához vezető néhány főbb utcát. Egy antifa korábban faléccel támadt a helyszínre érkező egyik AfD-küldöttre, egy rendőr igyekezett az utóbbit megvédeni, amelynek következtében a rendőr megsérült – írja az express.de hírportál.
A tüntetés központjára, a Széna térre (Heumarkt) tartó, vonuló antifa társulat pirotechnikai eszközöket használt. Közben az express.de hírportál fotósa lencsevégre kapta az antifák tüntetésén részt vevő, egy csoportban álló Franz Meuer plébánost, Jupp Wirges polgármestert (SPD) és Stephan Brings zenészt.
Van képünk a III. Frigyes Vilmos porosz király lovasszobra mellett a méltatlan utódok által fölállított színpadról, pontosabban az ott fölsorakozott, rendkívül jó arcú antifa vezetőkről is. A pódiumon állók háta mögött a többi között ez olvasható: Együtt a világ nyitottságáért, a toleranciáért és a szolidaritásért.


Forrás: kuruc.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések