Hirdessen itt

Jókai napok helyszíne lesz hétvégén Balatonfüred

Jókai napokat rendeznek pénteken és szombaton Balatonfüreden, a 26. alkalommal megrendezendő program díszvendége Győr városa lesz - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a rendezvény főszervezője.
Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője elmondta, hogy a Balatonfüredhez több szállal kötődő romantikus író tiszteletére szervezett sorozatban irodalmi, táncos, zenei, valamint gasztronómiai programok várják a látogatókat. 

A legkisebbeknek kalandorképző játékot szerveznek, a Jókai Mór Emlékházban korhű ruhába öltözött közreműködők kalauzolják körbe az érdeklődőket.

A rendezvény megnyitóját Jókai egykori villájának udvarán rendezik meg pénteken délelőtt, majd Villányi László költő, a Győri Műhely főszerkesztője beszél a kortárs irodalmi folyóiratról a Bergmann Cukrászdában.

A programot reformkori séta színesíti, Szörényi László irodalomtörténész Arany és Jókai kapcsolatát elemzi előadásában a Vaszary Galériában.

A Győri Filharmonikusok gálaestet adnak, amelyen a rendezvény díszvendége, Győr városa is bemutatkozik az Anna Grand Hotelben.

A rendezvény második napján zenei- és táncegyüttesek szórakoztatják a látogatókat, és megtartják a hagyományos Jókai-bableves-főzőversenyt mintegy ötven csapat részvételével, ezen kívül játszóház és geotúra várja az érdeklődőket - közölte Cserép László.

Arany János és Jókai Mór tizenhét darabos eredeti levélváltása a rendezvényt követő egy hónapon át látható majd a Jókai Emlékházban - fűzte hozzá. 

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések