A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

D nap! Észak-Korea hatalmas sereget vezényelt a tengerhez az amerikai partraszálló erők visszaverésére

Minden idők legnagyobb Észak-koreai hadgyakorlatával demonstrált erőt a komuista ország kedden, bemutatva az amerikaiaknak és a világnak azt, hogy mi vár arra, aki megpróbál parta szállni az országukban.
A gyakorlaton részt vett az észak-koreai diktátor Kim-Jong-Un is, aki biztonságos helyről figyelte a tengeri, légi és vízi hadmozdulatokat.

Az állami média szerint a hadgyakolatot az észak-koreai hadsereg megalapításának 85. évfordulója alkalmából rendelte el Észak-Korea első embere, de szakértők szerint egy erődemonstráció volt.

Az észak-koreai média azt közölte, hogy Kim-Jong-Un saját maga adta ki a tűzparancsot, ami következtében egyszerre nyitottak tüzet a fegyverek az ország partjaitól biztonságos távolságban állomásozó amaerikai hadsereg irányába.

A gyakolat első részében tengeralatt járók és repülőgépek süllyesztették el az ellenséges hajókat, ezután a tengerparton felsorakozott rohamlövegek nyitottak tüzet a közeledő ellenségre.

Az állami televízió komentára méltatta a gyakorlaton részt vevő katonák képzettségét és elkötelezettségét.

Az Egyesült Államok és Észak-Korea viszonyában patthelyzet alakult ki. Mindkét fél azt közölte, hogy nem tesznek katonai lépésekat míg a másik nem tesz semmit.

Forrás: dailymail.co.uk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések