A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Unió a legnagyobb büntetést Magyarországra és Szlovákiára mérné!

Május 10-én indul az a per az Európai Unió bíróságán, melyet még Magyarország és Szlovákia együtt kezdeményezett, hogy megakadályozza a kötelező kvótadöntést. Szakértők szerint a per miatt növekedhet a nyugati nyomás rajtunk és a szlovákokon.
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth Rádió délutáni műsorában elmondta, hogy reménykedni kell a jogban, hiszen a jogi kérdés jelenleg az, hogy az állam és a kormányfők egyhangú döntésére lett volna-e szükség, vagy egy ország szuverenitásába úgy is be lehet-e avatkozni többségi döntéssel, hogy a tagállam tiltakozik.

Galló Béla politológust is a műsor vendége volt, aki kifejtette, hogy a holland és a németországi tartományi választás után Európában sokan azt gondolhatják, főleg akik bevándorlásügyben a jelenlegi mainstream hívei, hogy itt az idő komolyabb ellentámadást indítani a renitens országok, a többi közt Magyarország és Lengyelország ellen.

A migrációs helyzet miatt általában Magyarországra haragszanak, és nem Görögországra, mely beengedte és nem Németországra, mely behívta a migránsokat” – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Az elemző szerint trükkös a május 10-i dátum, mivel Franciaországban május 7-én dől el az elnökválasztás, ami az elitellenes pártok egyik kulcseseménye.

Galló Béla kifejtette, hogy a migránskérdés nem pusztán jobb- és baloldali kérdés. Szerinte olyan abszolút feltevések vannak, hogy aki bármilyen szegmensében kritizálja az Európai Unió jelenlegi menekültpolitikáját, az megveszekedetten rasszista, migránsellenes.

Mráz Ágoston Sámuel szerint, bár hét éve folyamatosan érkeznek a támadások nyugatról, a kormánynak stabil a hazai támogatottsága, miközben az ellenzék népszerűsége alig mérhető.

Demokratikus körülmények között kell az ország vezetését megszerezni. A liberális államfelfogás próbált olyan érdekeket is döntés közeli helyzetbe hozni, és a döntéseket befolyásolni, melyek mögött nem volt társadalmi felhatalmazás és tömegtámogatás” – vélekedett a Nézőpont Intézet első embere, aki szerint közel egy évtizede el lehet azt mondani, hogy a Fidesz-KDNP minden közvélemény-kutatásban vezető helyen van, és minden esélye megvan arra, hogy a következő választásokat is megnyerje.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések