A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vitézi élet köré épül a hétvége Békéscsabán

Több mint száz korhű kosztümbe öltözött középkori vitéz és úrhölgy vonul fel a Csaba Centertől az Andrássy úton át a Városházáig április 30-án a IV. Békéscsabai Vitézi Játékok – Nemzetközi hagyományőrző fesztivál nyitányaként – hangzott el az eseményt hirdető sajtótájékoztatón hétfő délután a Munkácsy Mihály Múzeum Tégla termében.
A kétnapos rendezvényt a múzeum, Békéscsaba Megyei Jogú Város, a Békéscsabai Történelmi Íjászkör és a CsabaPark szervezi, fővédnöke Hanó Miklós gazdasági alpolgármester.

Andó György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója több mint 6000 látogatóra számít az idei rendezvényen is a Gabonamúzeumban. Medgyesi Pál, a múzeum igazgatóhelyettese elmondta, minden korosztály számára készülnek programokkal: az Apródok udvara gyermekeknek, a Bölcsességek Terme ismeretbővítésre, a Trubadúrok Udvara pedig táncolni vágyóknak szól. Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere közölte: a város meghívta az összes testvérváros küldöttségeit is, jelezve az esemény fontosságát a megyeszékhely életében.

Forrás: beol.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések