A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A teljes magyar élmezőny indul a fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen

A teljes magyar élmezőny indul a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen, amelyet 35. alkalommal rendeznek meg.
Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Farkas Sándor főszervező elmondta, hat kategóriában tíz nemzet hatvan hajtója áll rajthoz a Csongrád megyei településen már hagyományos Lovas Napok keretében sorra kerülő viadalon. Hozzátette, az elmúlt 35 év csúcspontja kétségtelenül a két évvel ezelőtti kettesfogathajtó-vb volt.

"Időarányosan az előkészületek rendben haladnak" - jelentette ki Farkas Sándor.

A nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán kifejtette, a négyesfogatoknak a göteborgi Európa-, míg a ketteseknek a lipicai világbajnokságra ez lesz az első válogatóverseny. Ő ezúttal csak az elitkategóriában ül bakra, mivel a négycsillagos viadalokon, amilyen a fábiánsebestyéni is, a szabályok szerint csak egyetlen kategóriában lehet indulni.

Lázár Zoltán a fábiánsebestyéni mezőnyről azt mondta, hogy négyesben indul a holland Bram Chardon, aki a sportág élő legendájának számító, Ysbrandnak a fia, illetve az idei fedeles világkupadöntőben második svájci Jerome Voutaz.

"Most kezdődik az idény, nagyon jól szolgálja a felkészülést ez a verseny, mindenki lemérheti hol tart jelenleg" - mondta a 44. születésnapját éppen hétfőn ünneplő Lázár Zoltán, aki elárulta, a kettesfogathajtó-világbajnokságon a csapatnak jó esélye van a címvédésre, egyéniben ehhez a sportág sajátosságából fakadóan némi szerencse is kell. A négyes Eb-n is jó esélyt lát az éremszerzésre, már csak azért is, mert a jelenlegi legjobb hajtó, az ausztrál Boyd Exell a kontinensviadalon nem szerepelhet.

Lázár Zoltán az MTI-nek elárulta, a négyes vb-n valószínűleg az amúgy díjugrató fia lesz az egyik segédhajtója, s lehet, hogy már Fábiánsebestyében kipróbálja élesben, de erről még nem döntött ifj. Lázár Zoltán középiskolai ballagása miatt.

A két világverseny azért is kiemelkedő lesz a magyar fogathajtás 48 éves történetében, mert eddig 96 Eb- és vb-érmet nyertek a magyarok, azaz idén akár összejöhet a századik is.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések