A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés: javaslat az EU iránt megrendült bizalom helyreállítására

Az Európai Unió (EU) iránt megrendült bizalom helyreállítására többpontos javaslatot és ajánlást tett az Európai Unió Régiók Bizottságának tagjaként a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés az Európai Tanács felhívására. A közgyűlés a migrációval kapcsolatos ajánlásában szükségesnek tartja az EU határőrizeti rendszerének újragondolását.
Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) közgyűlési elnök szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy álláspontjuk szerint fontos lenne a schengeni szabályok betartása és betartatása a közép-mediterrán térségben is, továbbá a belső schengeni határokon; különösen fontos lenne a magyar-osztrák határátlépési pontokon ideiglenesen visszaállított ellenőrzés mihamarabbi megszüntetése, a munkavállalók szabad és korlátlan mozgásának biztosítása érdekében.

Javasolják és támogatják azt a kormányzati elképzelést, amely szerint a menedékkérőket őrizetben lehetne tartani az eljárás jogerős befejezéséig, megakadályozva ezzel a menedékkérők másodlagos migrációját.

A közgyűlés elsődleges célnak tartja az illegális bevándorlók szülőföldjükre visszatérését és boldogulását. Támogatja a Törökországgal, valamint az afrikai országokkal való együttműködést a migráció megoldása érdekében, a közös európai menekültügyi rendszer reformját, és szorgalmazza az EU intézményeinek gyors és határozott fellépését a szabályok betartása és betartatása érdekében.

A közlemény szerint "soha nem látott kihívást jelent" Európa számára a migránsok tömeges megjelenése, határ menti megyeként pedig a Győr-Moson-Sopronban élő emberek megtapasztalhatták "a kontroll nélküli vándorlás okozta nehézségeket.

Az ajánlást a közgyűlés Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke által Gondolkodjunk Európáról: a regionális és helyi önkormányzatok felszólalnak az Európai Unió iránti bizalom helyreállítása érdekében címmel kezdeményezett véleménytervezethez készítette.

MTI

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések