A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így kerülhetne Magyarország óceánpartra...

Gondolkodtál már azon, hogyan festene a világ, ha a szuperkontinens sosem szakad részekre? Nagyjából így. Elég meglepő, igaz? Azt hiszed, lehetetlen?
Képzeljük el, hogy ahhoz, hogy eljussunk Kínából Amerikába, nem kellene hajóra szállnunk. Képzeljük el, hogy a földön egyetlen összefüggő szárazföldön foglal helyet minden ország.

Sajnos nagyjából  300 millió évvel ezelőtt a Pangea létezésének idején kellett volna benépesítenünk a Földet ahhoz, hogy ez az álom valóra váljon. Massimo Pietrobon azonban úgy döntött, egy illusztrációval segít szemléltetni, hogyan is alakult volna a Föld országainak térképe, az egybefüggő szuperkontinensen.
Mint az a térképen jól látszik, Magyarország éppen a nagy óceán partjára esne, így feltehetően enyhébb telünk és saját óceánpartunk is lehetne...

Az amerikaiak biztosan nem örülnének, hogy markokkóiak kerülnének a határaikra, Japán és Kína pedig karnyújtási közelségben lenne...

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések