A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gergye Krisztián társulata a Nemzeti Galériában

Ország Lili Magyar Nemzeti Galériában (MNG) látható, Árny a kövön című kiállításához készített különleges táncelőadást Gergye Krisztián; a LILIth-fekete hold című produkciót március 12-én és március 26-án tekintheti meg az MNG közönsége.
Ország Lilinek, a modern magyar képzőművészet egyik kiemelkedő alakjának életmű-kiállítása március 26-án zár a Magyar Nemzeti Galériában; a 90 éve született alkotó munkáiból soha nem nyílt még ilyen nagyszabású, teljes életművet átfogó tárlat - emlékeztetett az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a múzeum.

A több mint háromszáz művet felvonultató anyag eddig még soha nem látott módon magyar és külföldi analógiákkal, Bálint Endre, Vajda Lajos, Paul Delvaux, Giorgio de Chirico, Vieira da Silva, Toyen és Zoltan Kemeny műveivel párhuzamban szemlélteti a művész látásmódjának alakulását. A nagyszabású kiállításon Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépült a művész által tervezett Labirintus, benne a több mint ötvendarabos labirintus-sorozattal, mely ebben a teljességében korábban még nem volt látható.

A kiállítás záró hónapjában két alkalommal esti nyitvatartással és táncperformansszal várja az érdeklődőket az MNG. A Gergye Krisztián Társulat kifejezetten a kiállítás ihlette, LILIth-fekete hold című előadása igazi kuriózum, a tánc találkozása Ország Lili képzőművészetével és a bábművészettel, miközben a személyességet és az emberi test magányát vizsgálja. A közönség nem csak nézője lesz az eseményeknek, hanem szereplővé is válhat Gergye Krisztián és Ország Lili közösen teremtett világában - közölte a Nemzeti Galéria.

A LILIth-fekete hold március 12-én, majd a kiállítás március 26-i zárónapján látható; az előadásra szóló jeggyel annak kezdete előtt az Ország Lili-kiállítás is megtekinthető.

MTI

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések