A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdődik a kispesti Kossuth tér rehabilitációja

Elkezdődik a kispesti Kossuth tér rehabilitációja - közölte a XIX. kerületi önkormányzat szerdán az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a fővárosi önkormányzat által meghirdetett Tér_Köz városrehabilitációs felhívásra a XIX. kerületi önkormányzat pályázatot nyújtott be a kispesti Kossuth téri piac a és Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti tér közterületi megújítására.

A fővárosi önkormányzat 246 millió forinttal járul hozzá a parkoló megépítéséhez, amelyhez a XIX. kerületi önkormányzat 64 millió forint kötelező önerőt és 50 millió forint további vállalást biztosít.

A beruházás várhatóan július 31-ig fejeződik be. 

Ismertették: a környezetrendezés célja a piac mögötti terület megújítása, a jelenlegi murvás parkoló helyén egy "új, modern, látványos parkoló" építése. A parkoló egyszerre több funkciót lát majd el: a tér szintjénél magasabban sportpálya épül, alatta fedett parkolóállásokkal. A téren a sportfunkció többféleképpen megjelenik, felnőtteknek kültéri sporteszközcsoport és streetballpalánkok is helyet kapnak. A sportpálya mellé pingpongasztal, kültéri csocsóasztal és utcabútorok kerülnek. A sportlétesítmény éjszaka zárva tart majd. 

Az önkormányzat közölte továbbá, hogy a szakközépiskola előtt egy térplasztikaként megjelenő nagyméretű fásított teraszt alakítanak ki. A kockaplasztikát triálkerékpárosok és gördeszkások is tudják használni, valamint iskola után a gyerekek itt együtt, kulturáltan tölthetik el az időt.

MTI

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések