A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a kormány bosszúja az olimpiai pályázat bukása miatt

Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás”, így abból a vidék fejleszthető – mondta Lázár János a debreceni gazdasági fórumon péntek este.
A 4,4 millió magyar munkavállaló 20-25 százaléka az államtól kapja a fizetését, a kancelláriaminiszter szerint ezt az arányt “keményen csökkenteni” kell.

A megyei kereskedelmi és iparkamara fórumán beszélt egyrészt a munkaerőpiacról, és annak sajnálatos szerkezetéről:

Ma 4,4 millió munkavállaló van Magyarországon. 1-1,2 millió ember, azaz a fentiek 20-25 százaléka még mindig az államtól kapja a fizetését. Ez arány a visegrádi országokban 13, Németországban 9 százalék. A következő öt évben “keményen csökkenteni kell” az állami munkavállalók létszámát.

Beszélt az európai uniós és hazai fejlesztési forrásokról, illetve azok elköltéséről.

Némi önkritikával azt mondta, most először nem “állami költekezésre”, hanem gazdaságfejlesztésre fordítják az EU-források nagy részét (60 százalékát). Húsz megyei jogú várossal megállapodtak, és ezek fejlesztését 2300 milliárd forinttal támogatják. Ebből 1000-1200 milliárd magyar forrás. “Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás”, így abból a vidék fejleszthető. Megépítik például a Kassát, Miskolcot, Debrecent és Szegedet összekötő négysávos autóútat 2021-ig, 450 milliárd forintos hazai forrásból.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések