A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 
Időjárási helyzet Európában:

Európa északi részén Izland, Észtország, valamint az Ural fölötti középpontokkal ciklonok örvénylenek. Emiatt arrafelé általában erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; nyugaton jellemzően eső esik, ugyanakkor a Lengyel-alföldtől keletre havazik. Anticiklon határozza meg kontinensünk déli felének időjárását Spanyolországtól egészen a Balkán-félszigetig. Területén jellemzően derült, napos az idő, ugyanakkor elsősorban Franciaországban és Dél- és Kelet-Romániában rétegfelhőzettel borított vidékek is vannak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A hőmérséklet eloszlása az ilyenkor megszokott képet mutatja: a leghidegebb a Kola-félszigeten és Lappföldön van, ahol -12, -18 fokot is mérnek. Eközben a Brit-szigeteken szokatlanul enyhe az idő, 13, 18 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet, ennél kicsit melegebb csak Barcelona környékén van, ahol 20 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence az északi ciklonrendszer déli peremén helyezkedik majd el, egyre enyhébb levegő áramlik hazánk fölé.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak késő délután kezd szakadozni a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, a legkevesebb csapadék délnyugaton, a legtöbb északkeleten valószínű. Éjszaka tovább szakadozik a felhőzet, az ország legnagyobb részén megszűnik a csapadéktevékenység. Szerdán jellemzően közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, rövidebb napos időszakokkal, de a Dunántúl déli felén kevesebb felhőre, több napsütésre készülhetünk. Csapadék már csak néhol északon fordulhat elő. Az élénk délnyugati szél kedden kiemelten Budapest és Komárom környékén, szerdán már másutt is megerősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, északnyugaton lesz a legenyhébb az éjszaka.

A legmagasabb hőmérséklet szerdán általában 10 és 16 fok között valószínű, délnyugaton illetve Sopron környékén lesz a legmelegebb, de az Északi-középhegységben 8, 9 fok is lehet.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések