A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Figyelem! 11 megyére adtak ki első fokú figyelmeztetést!

A Dunántúl északnyugati felében egyre gyakrabban viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet, amely a délelőtti és délutáni órák közötti időszakban – az ország délkeleti harmadának kivételével – a többi országrészben is időnként előfordulhat. 
A délelőtti, késő délelőtti órákban síkvidéken elsősorban Győr-Moson-Sopron megye tágabb környezetében nem zárható ki egy-egy 90 km/h feletti széllökés. A délutáni óráktól az éjféli órákig ismételten egyre inkább a Dunántúl északnyugati harmadában valószínű viharos (55-70 km/h) széllökések előfordulása.

VESZÉLYJELZÉS MÁRA

A Dunántúl északnyugati felében egyre gyakrabban viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet, amely a délelőtti és délutáni órák közötti időszakban – az ország délkeleti harmadának kivételével – a többi országrészben is időnként előfordulhat. A délelőtti, késő délelőtti órákban síkvidéken elsősorban Győr-Moson-Sopron megye tágabb környezetében nem zárható ki egy-egy 90 km/h feletti széllökés. A délutáni óráktól az éjféli órákig ismételten egyre inkább a Dunántúl északnyugati harmadában valószínű viharos (55-70 km/h) széllökések előfordulása.

ORVOSMETEOROLÓGIA

Napközben fronthatás még nem várható, de a többfelé erős, majd egyre nagyobb területen viharos déli, délnyugati széllel enyhébb levegő érkezik hazánk fölé. A szélre érzékenyek körében fejfájás, migrén jelentkezhet, többen ingerlékenységet is tapasztalhatnak. Az esti óráktól északnyugaton már hidegfronti hatás érvényesül.

KEDD

Országszerte több órára kisüt a nap, majd a délutáni óráktól egyre több, északnyugatra már vastagabb felhőzet is érkezik. Estig csapadék nem lesz; estétől azonban előbb a Kisalföldön, éjszaka pedig már másutt is egyre többfelé elered az eső. A délnyugati szél egyre többfelé megerősödik, a délkeleti részeket leszámítva nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

SZERDA

Eleinte borult lesz az ég, és reggelig országszerte eső várható. A magasabb hegyekben hajnalban havas eső, hó is előfordulhat. Délelőttől északnyugat felől egyre nagyobb területen kisüt a nap, és azután már csak kevés gomolyfelhő képződik, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. A Tiszántúlon késő délutántól csökken határozottan a felhőzet, de az összefüggő csapadék a déli órákra kelet felé már onnan is távozik. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen erős lesz, a főváros tágabb környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb, a Tiszántúlon a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül alakul.

CSÜTÖRTÖK

Erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, helyenként – főként északon – zápor előfordulhat. Kezdetben a délnyugati, nyugati, délutántól az északnyugati szél gyakran élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható, északkeleten várható a hűvösebb.

PÉNTEK

Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli szél többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

SZOMBAT

Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szelet erős, a Dunántúlon nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

VASÁRNAP

Megnövekszik a – többnyire magasszintű – felhőzet. A Dunántúlon a nap második felében helyenként záporeső előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

HÉTFŐ

Változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan várható eső, zápor. A keleties szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések