Hirdessen itt

Ukrajna-szakértő: valószínűleg koalíciós partnerre lesz szüksége Zelenszkij pártjának

A kormányalakításhoz valószínűleg koalíciós partnerre lesz szüksége Volodimir Zelenszkij pártjának, amely az előzetes eredmények szerint megnyerte a vasárnapi ukrajnai parlamenti választást - mondta Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.  
Hozzátette: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök eddigi kijelentései arra utalnak, hogy szakértői kormányt szeretne felállítani, és olyan pártokkal nem szívesen köt szövetséget, amelyek eddig fontos szerepet játszottak az ország életében.

Azt mondta, a központi választási bizottság eddig a szavazatok 30 százalékát dolgozta fel, ami szerint Zelenszkij Nép Szolgája (Szluha Narodu) nevű pártja 43 százalék körüli eredménnyel vezet. Ez alapján egyértelmű, hogy a többi parlamentbe jutó párt nem közelíti meg Volodimir Zelenszkij pártjának népszerűségét - fűzte hozzá.

Egyelőre bizonytalan, hogy a parlament felét kitevő egyéni körzetekben milyen eredmények születnek, de Volodimir Zelenszkij pártjának mindenképpen nagyon erős pozíciója lesz az ukrajnai parlamentben - értékelt Fedinec Csilla.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések