A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Háromszor kísérelt meg öngyilkosságot az ISIS terrorista a börtönben

Gondok vannak a börtönben F. Hasszánnal: a minősített emberöléssel, terrorcselekménnyel és terrorcselekmény előkészületével gyanúsított szír férfi háromszor is öngyilkos próbált lenni.
Hétfőn közölte a Fővárosi Törvényszék, hogy ismét meghosszabbította a Budapesten elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

Most kiderült, a férfi fogvatartásának ideje alatt három alkalommal is öngyilkosságot kísérelt meg. Egyszer egy kanállal próbált kárt tenni magában – a nyaki ütőerét próbálta megvágni –, egy másik alkalommal lepedővel próbálta megfojtani magát, a harmadik kísérletről nincsenek információk.

Hasszán ügyvédje a hvg.hu-nak megerősítette, hogy ügyfele tényleg többször próbálkozott öngyilkossággal fogvatartási ideje alatt. Elmondása szerint a börtönbeli állapotok és a kialakult „sötét gondolatok” vezettek a férfi öngyilkossági kísérleteihez.

A szírt egy egyszemélyes cellában őrzik, ahol 24 órában kamerák figyelik minden mozdulatát. A többi rabbal gyakorlatilag egyáltalán nem érintkezik, kapcsolata csak az őrökkel van. Több fegyelmi eljárás is indult ellene: főleg az étkezésnél vannak gondok vele, de az öngyilkosságok miatt is indultak eljárások, igaz, ezeket megszüntették.

Hasszán ügyvédje még mindig hiányolja a közvetlen bizonyítékot, amely megalapozná a letartóztatás meghosszabbítását, amit hétfőn elrendeltek.

F. Hasszánt 2018. december 30-án a Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrizték. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint három évre kiutasította Magyarországról. Ezt követően a férfi idegenrendészeti őrizetbe került, ám közben a nemzetközi nyomozás kiderítette: F. Hasszán 2016 óta az Iszlám Állam nevű nemzetközi terrorszervezet tagja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések