A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatódik a pokoli hőség: ilyen időre számíthatunk az országban

Sokfelé felhősen indult a nap, de ma csak az észak-keleti megyékben maradhat meg tartósabban a borongós idő, ott enyhébb is lesz. Ezt a területet érintette meg ugyanis a hidegfront és hozott mérséklődést a kánikulában. Egyébként egész héten marad a forróság.
Az eumet.hu azt írja, hogy kedden mérsékelt, a Dunántúlon és északkeleten olykor élénk északias szél fúj. Változóan felhős-napos, meleg, északkeleten borongós, hűvösebb idő várható, ott kisebb eső is előfordulhat. Zömében 30 fok köré melegszik a levegő, a felhősebb északkeleti térségben viszont ennél jóval enyhébb idő lesz. Éjszaka derült, csillagfényes, szélcsendes időre van kilátás.

Szerdán napsütés, délután időnként mérsékelt felhősödés, gyenge északnyugati légmozgás mellett folytatódik a nyári meleg, nyaralóknak kedvező időjárás. Északon, északkeleten előfordulhat egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Éjszaka keleten több lesz a felhő, másutt derült, enyhe idő ígérkezik.

Csütörtökön napos, meleg idő várható, legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. Pénteken és a hétvégén is a napsütésé lesz a főszerep, de valamivel nagyobb eséllyel, elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések