A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dél-koreai vadászrepülőgépek lövéseket adtak le egy orosz katonai repülőgépre

Váratlanul megjelent két orosz vadászrepülő a dél-koreai légtérben.
Dél-koreai vadászrepülőgépek figyelmeztető lövéseket adtak le egy orosz katonai repülőgépre, miután az az ország légtérét megsértette – közölték Dél-Korea védelmi tisztviselői. A dél-koreai hadsereg nyilatkozata szerint Dél-Koreában és Japánban is egy sziget fölé repültek az orosz repülők. Először helyi idő szerint 9:09-kor, majd 9:33-kor, s minden alkalommal csak néhány percig tartott a behatolás.

Válaszul Dél-Korea elindított F-15F és a KF-16 vadászgépeket, amelyek mindkét alkalommal figyelmeztető lövéseket adtak le, amikor az orosz repülőgépek beléptek a légtérbe. A lövéseket 20 mm-es fegyverrel adták le. A Honvédelmi Minisztérium szerint ez az első alkalom, hogy egy külföldi ország megsértette a dél-koreai légteret.

Carl Schuster, az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága közös hírszerző központjának korábbi igazgatója elmondta, a figyelmeztető lövések „nagyon súlyos” és „nagyon-nagyon ritka” lépésnek számítanak. A dél- koreai partoktól kevesebb, mint 12 tengeri mérföldre (22 km-re) repült az orosz gép az incidens során.

Vlagyimir Putyin orosz, illetve Moon Jae-in dél-koreai elnök egyébként nemréibeng találkozót tartott az osakai G20-csúcstalálkozón június végén.

(Forrás: BBC)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések