A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BÉT - Enyhe emelkedés jöhet a tőzsdén az elemző szerint

Enyhe emelkedést és a Richter visszaerősödését valószínűsíti az Equilor vezető elemzője pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
Holecz Noémi az MTI-nek elküldött kommentárjában megjegyezte, hogy a Richter mostanra megszabadult a szerdai árfolyamesést okozó hatásoktól, hiszen már a csütörtöki negatív hangulatban is erősödni tudott. Hozzátette, hogy az európai tőzsdék enyhe emelkedés elé nézhetnek pénteken, hatásuk miatt pedig a BÉT-en is csekély mértékű erősödés következhet. A szakértő szerint az elmúlt napok esése is valószínűsítheti, hogy növekedésbe fordul át a részvényindex. 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,59 pontos, 0,49 százalékos csökkenéssel, 36 186,31 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 32 forinttal, 1,13 százalékkal 2802 forintra csökkent, 1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 1,08 százalékkal 10 030 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 400 forintot ért, forgalma 102,4 millió forint volt. A Richter-papírok 65 forinttal, 1,24 százalékkal 5320 forintra erősödtek, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

MTI


  • Tőzsde - Vegyes zárás Ázsiában
  • ITM: alapvető szükségletté vált az internet
  • Ismét van ivóvíz Sárospatakon
  • Devizapiac - Forinterősödés kora reggel
  • Az amerikai ENSZ-nagykövet az Iszlám Állam terroristáira mért "tartós vereséget" sürgette
  • Megjegyzés küldése

    0 Megjegyzések