A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meggyilkolták az olimpiai bronzérmes műkorcsolyázót - utcai vitában szúrták halálra

A 25 éves kazah sportolónak, Gyenyisz Tyennek el akarták lopni a visszapillantó-tükrét. Akkor késelték meg, amikor megpróbált közbeavatkozni.
Csütörtökön a kazahsztáni Almati városában halálra késelték a kétszeres világbajnoki érmes, Szocsiban olimpiai bronzérmet szerző Gyenyisz Tyen kazah műkorcsolyázót. A kazah sportolót egy utcai vita után szurkálták halálra, adta hírül a BBC.

A 25 éves sportoló autójának le akarták lopni a visszapillantó-tükrét. Amikor megpróbált tenni ez ellen, rátámadtak. A sportolót a késelés után kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.
"Ez egy igazán sötét nap mindannyiunk számára, akik ismertük és szerettük ezt a fiatal műkorcsolyázót. Mindannyiunkat inspirált tehetségével és kreativitásával"
- írja közleményében Timur Kulibajev, a Kazah Olimpiai Bizottság elnöke.

Adam Rippon amerikai műkorcsolyázó Twitteren fejezte ki részvétét, azt írta, hogy Gyenyisz mindenkivel nagyon kedves volt, és hatalmas inspirációt jelentett neki és sok más embernek is.
"Túl keveset voltál velünk, örökké szeretni foglak"
Ten 2014-ben a szocsi játékokon lett harmadik, ő a sportág első kazah olimpiai érmese.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések