Hirdessen itt

Ahmad az új német: Két kiskorú feleség négy gyerek és élete végéig segélyből akar élni

Hatalmas döbbenetet váltott ki a német közéletben a két feleségével és hat gyermekével Németországban élő szíriai menekültről szóló dokumentumfilm. A Spiegel TV-n bemutatott filmből az derült ki, hogy a teljes egészében csak segélyekből élő, iszlám vallású szír család a német jogrendszerrel teljesen szembemenve poligámiában, azaz többnejűségben él, ráadásul úgy, hogy a család nőtagjai mind kiskorúként mentek feleségül a családfőhöz.
A Spiegel TV a napokban sugárzott egy dokumentumfilmet a 32 éves Ahmad A. Németországban élő családjáról.

A szír férfi Aleppóból érkezett 2015-ben az észak-németországi Schleswig-Holstein tartományba. A német hatóságoktól menedékjogot kapott szír férfit hamarosan követte a családja is, így a család – ami a férj mellett két feleséget és hat gyermeket jelent – most egy kétemeletes házban él.

Bár a poligámia törvényellenes Németországban, Ahmadnak mégis megengedték a német hatóságok, hogy második feleségét is maga után hozassa az országba arra való tekintettel, hogy ő a férfi négy gyermekének az anyja.

A poligámia mellett a német hatóságokat az sem zavarta, hogy a szíri férfi második felesége, Lina 13 éves korában – a német beleegyezési korhatár alatt – ment férjhez, illetve, hogy az első feleség, Betool éppen csak 14 éves volt a házasságkötése idején.
A Spiegel TV története ezen a ponton vett egy igazán érdekes fordulatot, amikor is Ahmad – amúgy mellesleg – elmondta azt is, hogy neki egyébként van egy harmadik felesége is Szíriában, de mint azt az újságíróknak tréfásan elmondta:Ahhoz a háznak (ami most csak kétemeletes) nagyobbnak kellene lennie, hogy ő is jöjjön. Egyébként pedig a jövőben négy feleséget és tíz gyermeket szeretnék.”

A német tévéseknek nyilatkoztak a feleségek is. Lina és Betool azt mondták, ők örülnek, hogy megoszthatják egymással a férjüket. A poligámiában élő nők szerint “Allah akarata” volt, hogy a dolgok így legyenek.

Vallásos muzulmánként Ahmad nem lát abban semmilyen problémát, hogy neki joga van több feleséget is tartani, hiszen ez összhangban van a saría törvényével, amelyet ő követ. A filmből az is kiderült, hogy a feleségek az ötszobás ház második emeletén külön helyiségekben laknak, hogy ne lehessen vita közöttük. A család hálószobája az első emeleten helyezkedik el. Ahmad elmondása szerint ő pedig csak egy feleséggel alszik egy időben.

Ahmad családja a német állam által biztosított szociális ingatlanban él, ami mellé az állam még jövedelmet is biztosít.
A segélyek, juttatások kapcsán az interjúban Ahmad nagy örömét fejezte ki, és hozzátette, hogy amikor elhagyta Szíriát, akkor a számára már eleve Németország volt a kívánt célpont.

Nagyon, nagyon köszönöm, Merkel mama. Ő az egyetlen ember, aki átérzi a szíriaiak szenvedéseit. És köszönöm a németeknek. Még akkor is, ha vannak közöttük rasszisták is. A németek tudják milyen a háború, és nagy együttérzést mutatnak a szíriaiak irányába”– mondta a hálás Ahmad.

Ahmad családja jelenleg egy három évre szóló menekültstátusz birtokában él Németországban. Ahmad dolgozhatna is akár, mivel hivatalosan munkát kellene keresnie. Azonban saját elmondása szerint analfabéta, tehát teljesen írástudatlan és minden szakképzettség nélküli férfi, így inkább otthon marad a családjával.

Amikor megkérdezték a német tévések, hogy mennyi segélyt kapnak kézhez, erre Ahmad nagyvonalúan azt mondta, hogy ő azt nem tudja pontosan, mivel nem foglalkozik ilyen kérdésekkel. Ő csak azt tudja, hogy a bankszámlájára utalja a pénzt a német állam.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések