Hirdessen itt

Élesíthették a Bajnai-listát, kormánytagok is kaptak baloldali sms-t

A mai napon több kormánytag, illetve kormánytisztviselő is kapott baloldali kampányüzenetet tartalmazó sms-t – értesült a Napi Újság.

Kormányzati körökben nagy a felháborodás, vannak olyanok, akik már Bajnai-listát emlegetnek az ügy kapcsán.

Az ügyben mások mellett a Pesti TV riportere, Bohár Dániel is érintett, aki az egyik sms-ben terjesztett sablonszöveget ki is posztolta közösségi oldalára.



A riporter állítja, hogy soha nem adta meg semmilyen adatát a baloldalnak, és azt gyanítja, hogy az elmúlt napokban a közfigyelem fókuszába kerülő DatAdat léphetett akcióba.

Kapitány úr, mennyire legális telefonszámot lopni?

– tette fel a kérdést Márki-Zay Péternek címezve a Pesti TV munkatársa.

Bohár gyanúját mások is osztják, a legtöbben azt gyanítják, hogy

törvénytelen eszközökkel adatgyűjtés és adatfelhasználás történt.

A DatAdat egy Bajnai Gordon és egykori titokminisztere, Ficsor Ádám által működtetett adatgyűjtő cég, amiről nemrégiben az Index írta meg, hogy offshore háttérrel rendelkezhet, a baloldali kampányokban begyűjtött adatokat pedig Észtországban kezelhetik, a balti állam ugyanis híres arról, hogy nem ellenőrzik olyan szigorúan az uniós GDPR előírásainak való megfelelést.

Az Index nemrégiben azt is kiderítette, hogy Márki-Zay Péter vecsési kampányebédjét is Bajnaiék cége fizethette. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Mediaworks Hírcentrumának úgy reagált, örül neki, hogy így történt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések