A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

10 film, amit semmiképp ne hagyj ki idén, ha imádsz olvasni

Visszatér Mary Poppins, Maugli, és jön Neil Armstrong is.
Az irodalmi adaptációk nem mindig sülnek el jól, de egy esélyt azért érdemes adni nekik. A Marie Claire összegyűjtötte azokat a filmeket, melyek regény alapján készültek s idén lesz a bemutatójuk.

1. Nyúl Péter


Beatrix Potter életéből már készült film Miss Potter címmel (Renée Zellweger volt a főszereplője), most pedig leghíresebb figurája, a cuki nyuszi történetei elevenednek meg.

Bemutató dátuma: március 15.

2. A szabadság ötven árnyalata


Christian Grey és Anastasia – most már ő is Grey – visszatérnek, hogy még egyszer utoljára felkavarják a mamipornó rajongóit.

Bemutató dátuma: február 8.

3. Expedíció


Jeff Vandermeer regénye alapján készült ez a sci-fi-thriller, melyben egy csapat tudós szembesül egy különleges jelenséggel.

Bemutató dátuma: február 13.

4. Vörös veréb


A Jennifer Lawrence főszerelésével készült film alapja Jason Matthews könyve, s amellett, hogy itthon is forgott, olyan magyar színészeket is felfedezhetünk benne, mint Árpa Attila vagy Szabó Simon.

Bemutató dátuma: március 1.

5. Kszi, Simon


Még mindig játsszák a mozik Becky Albertalli regényének filmváltozatát, melyben egy zárkózott középiskolás srác küzd az elemekkel, miután egy osztálytársa megzsarolja azzal, hogy kiadja titkát.

Bemutató dátuma: június 21.

6. Ready Player One


Ernest Cline azonos című regényéből készült Steven Spielberg idei filmje, mely 2044-ben játszódik, amikor mindenkit beszippantott az élet minden területére beszivárgó virtuális játék.

Bemutató dátuma: március 29

7. Az első ember


A film a legendás amerikai űrhajós, Neil Armstrong történetét meséli el, alapjául pedig James R. Hansen First Man: The Life of Neil A. Armstrong című életrajzi könyve szolgált.

Bemutató dátuma: október 18.

8. Maugli


A Christian Bale, Cate Blanchett és Benedict Cumberbatch főszereplésével készült film alapja természetesen A dzsungel könyve Kiplingtől.

9. Ami nem öl meg


Stieg Larsson Millenium-trilógiájának amerikai folytatásában a 2011-es A tetovált lány című thriller főszereplője, Rooney Mara után Claire Foy veszi át a stafétabotot.

Bemutató dátuma: november 8.

10. Mary Poppins visszatér


Igazi karácsonyi családi szórakozásnak ígérkezik az Emily Blunt főszereplésével készült mozi, mely P. L. Travers klasszikus meséjét dolgozta fel.

Bemutató dátuma: december 27.

Minden generációt vár a jubileumi Szegedi Ifjúsági Napok

Augusztus 22-26. között fellép például a Pet Shop Boys, Ákos, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a bulit pedig egy jamaicai DJ, Sean Paul zárja majd. A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok zárja idén is a nyarat és a szabad téri fesztiválok kavalkádját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések