Ezt a receptet nem csak mellből, de combból vagy szárnyból is elkészítheted.
A zöldfűszeres csirkét az íze mellett azért is kedveled majd, mert nem kell vele sokat foglalkozni. A kakukkfűtől különleges, a bortól finom puha, omlós és szaftos lesz. Arról nem beszélve, hogy bármennyit megehetsz belőle, hisz alakbarát. Főleg, ha salátával vagy zöldségkörettel tálalod.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirke
2 dl száraz fehérbor
1 db citrom
3 gerezd fokhagyma
0.5 dl olaj
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A mellet mosd meg, darabold fel, és sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a zöldfűszerekkel, a borssal, és kend meg vele jól a húst. Fedd le, és a hűtőben pácold legalább egy órán keresztül.
Ezt követően tedd át egy tűzálló tálba, rakj mellé citromkarikát, fokhagymát, és locsold meg a borral. Fedd le, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Sütés közben a csirkét locsold meg, és legalább egyszer fordítsd meg.
0 Megjegyzések