Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bruschetta készítése, ahogy az olaszok csinálják: isteni előétel

Csempészd a konyhádba az olasz életérzést!
Aki járt már olasz étteremben, pontosan tudja, hogy a bruschetta nem maradhat le az étlapról. Általában előételként szokták fogyasztani, de, ha vacsorára nem akarsz sokat enni, akkor is összedobhatsz belőle néhány darabot.

Hozzávalók 8 szelethez:


80 dkg paradicsom
60 g vágott bazsalikom
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál vörösborecet
1 db bagett
1 evőkanál balzsamecet
fekete bors

Elkészítés:


Vágd apróra a paradicsomot, a fokhagymát és a vöröshagymát. Utána helyezd őket egy tálba, add hozzá a bazsalikomot, az olívaolajat, a vörösborecetet és egy csipetnyi fekete borsot, majd hagyd állni a keveréket szobahőmérsékleten 15 percig. Utána tedd be a tálat a hűtőbe egy kicsit. Szeleteld fel a bagettet, majd kend meg minden egyes kenyér egyik oldalát a maradék olívaolajjal. Helyezd a kenyérszeleteket egy sütőlapra úgy, hogy az olajozott oldal legyen felül. Körülbelül 2 perc erejéig tedd be a sütőbe a kenyereket, a cél, hogy aranybarnák legyenek. Ha picit megpirultak a kenyérkék, rakd rá a paradicsomkeveréket, eszközként egy kanalat javaslunk. Balzsamecettel locsold meg a szeleteket, és figyelj rá, hogy egyenletesen csináld.

Kedveld receptes facebook oldalunkat

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések