Hirdessen itt

Gyerek- és ifjúsági fődíjat nyert Schwechtje Mihály első játékfilmje Tallinnban

Elnyerte a gyerek- és ifjúsági szekció fődíját Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a tallinni filmfesztiválon - közölték az alkotók az MTI-vel.
A film világpremierje augusztusban a montreali filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjában volt. Azóta többek között szerepelt a cottbusi filmfesztiválon, valamint meghívást kapott Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljára, Észtországba is. A szombat esti tallinni díjátadón az alkotást a Just Film elnevezésű gyerek- és ifjúsági kategória fődíjával jutalmazták - olvasható a közleményben.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) főszereplője, Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története - írják.


Schwechtje Mihály az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével szerepelt a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisjátékfilmet jegyzett már.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a KMH Film gyártásában készült, koproducerei Osvárt Andrea, Petrányi Viktória, Galambos Zoltán és Jancsó Dávid, forgalmazója a Vertigo Média. A film szeptember 13-án került a magyar mozikba - áll a közleményben.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések