Hirdessen itt

Súlyos lépések! Nyakunkon az újabb balkáni háború?

A koszovói kormány úgy döntött, hogy száz százalékra növeli a Szerbiából érkező termékek vámját – közölte a Twitteren Enver Hoxhaj koszovói miniszterelnök-helyettes.
Mint írta: Szerbia folytatja agresszív kampányát Koszovó ellen a nemzetközi színtéren, és aláássa a kapcsolat rendezését célzó folyamatot, ezért érdekei megvédése érdekében Koszovó 100 százalékra emeli a szerb termékek vámját. További lépések is várhatók a közeljövőben – tette hozzá.

A Koha Ditore című pristinai napilap internetes oldalának beszámolója szerint a vámnövelést Endrit Shala kereskedelmi miniszter javasolta, és Ramush Haradinaj kormányfő is támogatta. Haradinaj a Koha Ditore információi szerint azt mondta, a Közép-európai Szabadkereskedelmi Megállapodás (CEFTA) Belgrád és Pristina között nem működik, ugyanis Koszovót hosszú ideje akadályozzák egyebek mellett a szállításban, ezért lépnie kellett.

A koszovói kormány november 6-án minden előzmény nélkül tíz százalékkal növelte meg a Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkező termékek vámját, akkor ezt azzal indokolták, hogy Pristina így volt kénytelen válaszolni “Belgrád destruktív viselkedésére”. Erre válaszul Szerbia bejelentette: felfüggeszti a tárgyalásokat Koszovóval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések