A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin szerint a migránsok vissza kell menniük oda ahonnan jöttek!

Európának támogatnia kell Szíria helyreállítását, ha nem akar újabb menekülthullámot és, hogy a menekültek visszatérhessenek oda ahonnan jöttek- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Szingapúrban, az orosz újságírók számára tartott sajtótájékoztatóján.
Úgy vélekedett, hogy ehhez Európának “meg kell szabadulnia fóbiáitól, és egyszerűen segítenie kellene a szíriai népnek, függetlenül a politikai elfogultságaitól”.

Beszámolt arról, hogy szingapúri tartózkodása során – ahol állami látogatást tett, de részt vett a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) és a kelet-ázsiai országok vezetőinek csúcstalálkozóján is – “lábon” megbeszélést folytatott Mike Pence amerikai alelnökkel. Elmondta: arra számít, hogy a Donald Trump amerikai elnökkel a tervek szerint a hónap végén, a G20-csoport Buenos Aires-i tanácskozása alkalmából rendezendő különtalálkozóján egyebek között meg tudja majd vitatni a stratégiai stabilitás problémáit, így a hadászati támadófegyverek csökkentéséről kötött Start-3, valamint a szárazföldi közepes és rövid hatótávolságú rakéták (INF) megsemmisítéséről szóló szerződés jövőjét is.

Putyin ugyanakkor, az amerikai szankciók várható újabb hullámára utalva arra figyelmeztetett, hogy “a barátságtalan lépések valamilyen formában megmutatkoznak a munkarenden, a tárgyalások rendjén”. Elmondta, hogy az orosz fél készül az argentínai különcsúcsra, és olyan mértékben lesz kész a teljes körű együttműködés helyreállítására, amennyire arra az amerikai partnerek is hajlandók. 

Elmondta, hogy Párizsban, az első világháború lezárásának 100. évfordulóján tartott megemlékezés alkalmából az olajárról és az iráni atomprogramról kötött – az Egyesült Államok által egyoldalúan felmondott – nemzetközi megállapodásról is tárgyalt Trumppal. Közölte, hogy Moszkva folytatni szándékozik az olajkitermelést szabályozó OPEC+-együttműködést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések