A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pánik Brüsszelben! Ausztria rendszerváltást hajt végre

Kurz rendszerváltásnak nevezte, azt ami Ausztriában zajlik.
A német balliberális lap a FAZ szerint az osztrák kormány megmutatja, miként kell aláásni az európai liberális játékszabályokat. Ausztriában minden vonalon nyomás alá kerül az egyetértésen alapuló demokrácia, az erős szociális állam, a világra nyitott társadalom Kurz kancellár mindezt rendszerváltásnak nevezi.

A FAZ szerint veszélyben van az uniós jog az olaszoknál, magyaroknál, lengyeleknél, cseheknél, briteknél és románoknál is, mindenütt a populisták viszik a szót. Meg lehet őket ismerni az általuk használt nyelvezetről. Az osztrák kormánypártok a keblükre ölelik ezeket az erőket: Salvinit, Orbánt, Le Pent, az AfD-t, valamint a szélsőjobbról civakodó Seehofert. Putyin mindezt elégedetten figyeli. És az osztrák vezetés az illiberálisok kengyeltartója.

A lap szerint a szélsőséges agitátorok azt állítják, hogy nyakunkon bevándorló cunami. A kancellárt nem érdekli a már osztrák földön élő migránsok beilleszkedése. Ezért csökkenti az uniós vendégmunkások családi pótlékát is, ha azok gyerekei otthon maradtak. Mert az idegen barbár.

Ilyen kulissza előtt lehet hallani Salvini, Orbán, Strache vagy Kaczynski beszédeit. Ugyanitt lép fel Bannon, aki egyesíteni kívánja az európai szélsőjobbot, hogy meggyengítse az EU-t. Brüsszel 18 éve még elszigetelte Ausztriát, amikor a Szabadságpárt bekerült a hatalomba, napjainkban immár csodálat övezi az országot és annak kormányát. Hogy kell-e félnünk? Minden megtörténhet – írja rémüldözve a német lap. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések