A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most kaptuk! Legalább 17 migráns vesztette életét miközben Spanyolországba akartak bejutni

Legalább tizenhét, Észak-Afrikából Spanyolországba tartó illegális bevándorló vesztette életét a Földközi-tengeren, közel a spanyol partokhoz – közölték a spanyol tengeri mentők.
Két szerencsétlenül járt csónak tizenhárom utasa veszett a Földközi-tenger nyugati részén fekvő Alborán-tengerbe, 80 társukat sikerült kimenteni – közölte hétfő éjjeli Twitter-üzenetében a mentőszolgálat. A spanyol csendőrség további négy holttestet talált, miután egy másik, bevándorlókat szállító csónak felborult az andalúziai partok közelében – közölték a tengeri mentők. A halál okának megállapítására vizsgálatot indítottak – jelentette az El País című spanyol napilap az eljárásban részt vevőkre hivatkozva. A szerencsétlenséget huszonketten élték túl.

A halálos áldozatok száma még nőhet, az El País szerint a hatóságok további tizenhét eltűnt ember után kutatnak. A Földközi-tengeren átkelő illegális bevándorlók az utóbbi időben Olaszország helyett Spanyolországot választják célpontnak, hogy Európába jussanak. További ezrek próbálnak meg uniós területre jutni Melilla és Ceuta észak-afrikai spanyol enklávékba behatolva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések