A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megint hazudtak! Máris megbukott az ellenzéki média magyar kormányt befeketíteni próbáló kísérlete

2017-es a Gruevszkit volán mögött ábrázoló fotó
Reggel több ellenzéki médium is lehozott egy fotót a volt macedón miniszterelnökről és azt írták, hogy a kép a napokban készült az albán-montenegrói határon, ahogy egy magyar követségi autóval menekül. Még azt is tudni vélték, hogy a maga a volt miniszterelnök vezette a járművet. Ebből semmi sem igaz! Kiderült a kép 2017-es.

Már 2017-ben szerepelt az albán médiában az a fénykép, amely tegnap kezdett el keringeni a magyar sajtóban, mint a „Nikola Gruevszkit a magyar diplomata-autó volánja mögött” ábrázoló fotó. Mint ismert: albán rendőrségi forrásból is megerősített albán lapértesülés szerint Gruevszkij magyar diplomata rendszámú autóban lépte át az albán-montenegrói határt.

Ez persze lehet még igaz, de az biztos: a Gruevszkit egy autó volánja mögött ábrázoló kép nem most készült és semmi jel nem utal arra, hogy a bukott macedón kormányfő magyar rendszámú autó volánja mögött ülne.

Ezen a linken egy albán nyelvű lap, a 2015-ben alapított Gazeta Monitor már 2017. decemberében publikálta a szóban forgó fényképet. Gruevszki ekkor már bukott miniszterelnök volt, de még nem fogta menekülőre. A kép a lap szerint Szkopje utcáin készült, és – mint az a fentiekből egyértelmű – nem a bukott kormányfő Macedóniából történt elmenekülése közben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések