A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron kezéből kicsúszott az irányítás. A migránsok elfoglaltak két francia várost

A Franciaországot Angliával összekötő Csatorna-alagút városát, Calaist már 2015-ben ellepték a migránsok, annak reményében, hogy átjussanak Angliába. A múlt hét eleje óta azonban egyre tovább romlik a helyzet, a menekültek elindultak Nagy-Britannia partjai felé.
Miközben a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti francia elnök, Emmanuel Macron nyíltan kritizál más európai országokat, a Calais-ban kialakult rendkívül súlyos helyzet miatt az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága már 2015-ben arra szólította fel Franciaországot, hogy dolgozzon ki sürgősségi tervet a Csatorna-alagút francia oldalán kialakult migránsválság kezelésére, idén pedig ismét megfeddte Franciaországot – írja az InfoMigrants.

A The Guardian brit lap arról számolt be vasárnap, hogy több mint 60 migráns érkezett az országba a francia határról. Az angliai partokra vágyó migránsok mindent megtesznek, hogy elérjék a céljukat, nem riadnak vissza a nehéz körülményektől sem.

A brit hatóságok mindent megtesznek országuk biztosításáért, de a csatornán való átkelést nagyon nehezen lehet ellenőrizni. Múlt héten egy 17 emberből álló migránscsoportnak egy lopott halászhajó segítségével sikerült átjutnia a Calais-i csatornán. A migránsokat persze elfogták a nagy-britanniai Dover környékén.

A migránsok támogatói is elismerték, hogy az emberek szörnyű életkörülmények között élnek Calaisban, közel 500 ember alszik az utcákon, további 300-400 Grande-Syntheben. Utóbbi tábort november 13-án ismét evakuálni kellett az elviselhetetlen helyzete miatt, 450 migráns szállítottak el több mint 20 befogadó központba. Hat hónapon belül ez volt a hetedik evakuáció ebben a táborban.

Hiába az óriási rendőri jelenlét, a helyzetet képtelenek rendezni, erre utal Philippe Mignonet is, a város biztonsági ügyekért felelős vezető-helyettese, aki megerősítette, hogy a migránsok visszatértek, az utcákon élnek, heverőkön alszanak, a lakosság pedig folyamatosan tiltakozik. Jön a tél, de a bevándorláspárti Macron-rezsim ismét magára hagyta saját polgárait, és nem képes rendezni az állapotokat a térségben – írja az Origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések