Breaking News

Hirdetés

Krémes tejszelet: ez még a bolti változatnál is sokkal finomabb

A puha, krémes tejszelet igazi édes kényeztetés, nem csak a gyerekek fogják imádni.
Ez még a híres, bolti tejszeletnél is sokkal finomabb! A lágy, tejes krém két pihe-puha piskótalap közé zárva egyszerűen fantasztikus. Ha fokoznád az élvezetet, a tetejére csorgathatsz még csokimázat.

Hozzávalók 32 szelethez:

Tésztához
9 dkg liszt
9 dkg cukor
5 db tojás
3 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Krémhez
8 dl tejszín
3.75 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
4 dkg cukor
1.5 csomag zselatinpor
1 evőkanál méz

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverd ki a cukorral. Egy másik edényben a lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral és a fűszerkeverékkel, majd forgasd a tojásos masszához. Végül keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A tésztát tedd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt.

Amíg a tészta hűl, a krémhez a kétféle cukrot szórd a tejbe, add hozzá a mézet, és kevergetve melegítsd forráspontig. Rakd hozzá a zselatint is, és kis lángon főzd addig, amíg a zselatin felolvad. Várd meg, míg langyosra hűl. Ezalatt a tejszínt verd kemény habbá, és csorgasd bele a zselatinos tejet. Amíg a krém nem köt meg, simítsd az egyik tésztára, és illeszd rá a másik lapot. Tedd a hűtőbe legalább másfél-két órára, majd vízbe mártott késsel szeleteld fel.

Nincsenek megjegyzések