A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Indiai cég nyit üzemet Nógrád megyében

Flexibilis csomagolóanyagot gyártó céget létesít Nógrád megyében egy indiai cég.
A Nógrád megyei Rétságon alapít az indiai Flex Films új gyárat. A beruházás értéke 23 milliárd forint, amelyhez a kormány 2,8 milliárd forintos támogatással járul hozzá – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Szíjjártó Péter elmondta, ez lesz az első gyár Európában, amely flexibilis csomagolóanyagot gyárt. A beruházással 170 új munkahelyet teremtenek Rétságon. A Flex Films Ázsia mellett Amerikában és Afrikában is működtet gyárakat, Európában a magyar gyár lesz a második Lengyelországot követően.

Világszerte 8100 dolgozójuk van, 140 országban szolgálnak ki ügyfeleket. A cég olyan termékek csomagolását gyártja, mint a Pepsi Cola és a Coca-Cola, valmint a Ferrero Rocher, a Nestlé és a L'oreal. Szijjártó szerint a beruházásért nagy verseny folyt, elnyerésében nagy szerepe volt az Invest India és magyar beruházási ügynökség hároméves megállapodásánalk. India így ma már a 9. legnagyobb befektető Magyarországon - írja az Index

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések