A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Friss! Terroristák robbantottak fel egy buszt. Több halott is van!

Maoista gerillák felrobbantottak egy buszt az India középső részén fekvő Csattíszgarh államban csütörtökön, a merényletben három civil és egy katona életét vesztette: az áldozatokkal egy út mellé elhelyezett pokolgép végzett, amelyet akkor hoztak működésbe, amikor az őket szállító járművel elhaladtak mellette – közölték rendőrségi források.
A merényletben további két katona megsebesült, őket kórházba szállították – tudatták a sajtóval rendőrségi források. A minibuszban négy másik civil is utazott. Csattíszgarhban november 12-én választásokat tartanak, amelynek a bojkottjára a parlamenti demokráciát elutasító maoista gerillák többször felszólították a lakosságot. Ezzel egy időben fokozták támadásaikat rendőrségi és kormányépületek ellen is. Az elmúlt két hétben három merényletet is végrehajtottak, illetve falragaszokon és plakátokon szólítják fel az embereket a választásoktól való távolmaradásra.

A naxalitáknak is nevezett lázadók az úgynevezett „vörös övezet” – Bihár, Cshattíszgarh, Dzsarkhand, Orisza és Mahárástra keleti vidékei – dzsungeleiben rejtőzködnek. A felkelők Naxalbari faluról kapták a nevüket, az 1960-as évektől folytatnak partizánháborút a kormány ellen. Harcukat azzal indokolják, hogy a szegények és az elesettek jogaiért vívják. A maoista lázadókat tartják Indiában a legnagyobb biztonsági kockázatnak, a nyolcvanas évek óta több mint 15 ezer ember halt meg az ügyükért indított támadásokban és harcokban

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések