A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokozott készültség a déli határnál

A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az európai migrációs útvonalakon történő mozgásokat és minden szükséges intézkedést megtesz, hogy megelőzzön egy 2015-höz hasonló helyzet kialakulását – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel adásában.
Magyar rendőri erők teljesítenek szolgálatot Szerbiában és Macedóniában, és megerősítettük a magyar–horvát határszakaszt, ugyanis nem lehet kizárni, hogy a migránsok a magyar határ felé veszik az irányt – fogalmazott.

A fokozott rendőri készültség a magyar–horvát szakaszon azt jelenti, hogy határvadász századokat vezényeltünk az ott szolgálatot teljesítő rendőri erők megerősítésére – ismertette Bakondi.

További rendőri, illetve katonai erők állnak rendelkezésre, és akár 24–72 órán belül jóval több embert is oda tudunk vezényelni, amennyiben nagyobb létszámban megjelennének a magyar határ térségében illegális határátlépők.

Súlyos a helyzet Bihácson

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tarthatatlanná vált a helyzet a boszniai Bihácson. Elmondta, a helyi rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerin 60 komolyabb bűncselekmény miatt indult nyomozás a községben.

Hozzátette: a településre érkező több ezer illegális bevándorló menedékjogot szeretne, de nem Boszniában, hanem egy gazdagabb országban, ezt azonban az ENSZ – első biztonságos ország elvén alapuló – menekültügyi konvenciója kizárja. Hangsúlyozta: az illegális bevándorlók Boszniából, Horvátországon és Szlovénián keresztül Olaszországba vagy Ausztriába szeretnének eljutni.

A bosnyák–horvát határ térségében megakadt 70 ezer, regisztrált illegális bevándorló átáramlása, és ez komoly konfliktusokat szül – értékelte Bakondi György.

Anonim kártyák

A migránsok tulajdonában lévő névtelen bankkártyákról elmondta: az unió bizottsága és az ENSZ főbiztossága több mint 130 millió eurót osztott ki összesen a migránsok között, s ezenfelül Soros György mintegy 500 millió dollárt költött erre.

Tisztázni kell, hogy milyen felhatalmazás alapján és milyen forrásból történt az anonim kártyák szétosztása a migránsoknak. Az európai unió polgárainak ugyanis személyes adatokat kell közölniük pénzfelvétel esetén – mondta. A döntésnek a közbiztonságra gyakorolt hatása súlyos lehet

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések