Hirdessen itt

Egy nyugati lapnak már nem csak Orbánnal, hanem a külhoni magyarokkal is baja van

Elképesztő méreteket ölt Nyugat-Európában a balliberális Orbán és magyarelleneséég. A The Economistnak már a felvidéki és az erdélyi magyarokkal is baja van.
A cikket változtatás nélkül közöljük:

A The Economist szerint a populizmus egymás ellen fordítja az embereket, ám ez veszedelmes Európában, ahol igencsak összekeveredtek a különféle nemzetiségek. Erre figyelmeztet a lap, hozzátéve, hogy a jelenségen el kell gondolkodniuk az unió vezetőinek, annál is inkább, mert a szervezetet éppen azért hozták létre, hogy megoldja az ilyen gondokat. Viszont ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy kiújul a gyűlölet, sőt az erőszak a népcsoportok között, pl. Észak-Írországban vagy Koszovóban. A populista hullám ugyanis gerjeszti a feszültséget a nemzeti kisebbségek és a szomszédok között, miután a régi ellentétek soha nem szűnnek meg teljesen. 

A populizmus felemelkedését tetézte a küzdelem az autonómia hívei és a központosítók között. Az indulatokat csak fokozza a „mi vagy ők”-politika, a közösségi média szerepének növekedése és az, hogy a demagógok nagy ívben tesznek az eddigi normákra. Az autokrata Orbán Viktor pl. útlevelet akar adni az erdélyi és felvidéki magyaroknak. A jelenség nem egyszerűen a gazdasági gondokból fakad. Olyannyira nem, hogy javarészt a legfejlettebb régiókban jelentkezik, lásd Dél-Tirolt – írja a lap.

Azt nem értjük, hogy a lapnak miért fáj az, hogy Orbán Viktor útlevelet ad a külhoni magyaroknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések