A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az osztrákok olyan kemény üzenetet küldtek az ENSZ-nek, hogy az már Magyarországot idézi!

Kurz: a migráció nem emberi jog, s nem is válhat azzá!
Sebastian Kurz osztrák kancellár és Heinz-Christian Strache alkancellár szerdán a Nemzeti Tanácsban, az osztrák törvényhozás alsóházában kiállt a koalíciós az ENSZ globális migrációs csomagját elutasító, korábbi kormánydöntés mellett.

Kurz – aki a kormánykoalíció nagyobbik pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője – a parlamenti ellenzék bírálatát „nem teljesen tisztességesnek” nevezte. Szavai szerint nem intenek búcsút a multilateralizmusnak azzal, ha egy szuverén állam egy multilaterális döntésnél a támogatás, az elutasítás, vagy tartózkodás mellett dönt.

A bírálóit az osztrák kancellár azzal vádolta, hogy riadalmat keltenek. Elismerte, a migrációs csomag nem kötelező erejű, de úgy vélekedett: jogos arra az álláspontra helyezkedni, hogy csak olyan kötelezettséget vállaljon az ember, amit komolyan is gondol.

A kancellár kifejtette, hogy a kormány azért tartja aggályosnak a paktumot, mert az nézete szerint elmossa a védelmet kereső menekültek és gazdasági bevándorlók közti különbséget. Emellett – mint fogalmazott – már többször is tapasztalta a migrációs kérdésnél, hogy a kezdetben kisebbségben van véleményével, míg a végén azonban igazat adnak neki – tette hozzá Kurz.

„Mi az osztrák lakosság szuverenitásjogait képviseljük” – hangsúlyozta Strache, a kisebbik koalíciós párt, az  Osztrák  Szabadságpárt (FPÖ) elnöke. Ezzel az “öntudatos döntéssel” a választók megbízatását teljesítik” – húzta alá az alkancellár.

A döntő kérdés számára, hogy a migráció nem emberi jog, s nem is válhat azzá. Az ellenzékhez intézve szavait azt mondta: „Hagyják abba álláspontjaikkal a másként gondolkodók ilyen módon való pellengérre állítását”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések