A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a HM és a Szent István Egyetem

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Szent István Egyetem (SZIE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-t.
A többi között az oktatás, a kutatás, a továbbképzések, a fejlesztések, a toborzás és az önkéntes tartalékos szolgálat területét érintő együttműködésről szóló dokumentumot pénteken írta alá Gödöllőn Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára, Tőzsér János, az egyetem rektora és Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja.

Az oktatási együttműködés felöleli egyebek mellett a Magyar Honvédség személyi állományának képzését, továbbá gyakorlati hely biztosítását a honvédségen belül annak érdekében, hogy a hallgatók segítséget kapjanak elméleti ismereteik alkalmazásához, szakmai tapasztalataik bővítéséhez, képességeik fejlesztéséhez. 

Ezen túlmenően az egyetem együttműködik a honvédelmi tárcával közös tananyag kidolgozásában, tananyagfejlesztésben, továbbá Honvédelmi alapismeretek címmel kurzust indít, amelynek tananyagtartalmát a HM biztosítja.

A megállapodás további területe a toborzás és az önkéntes tartalékos együttműködés. A SZIE lehetőséget biztosít a HM számára toborzásra, valamint kialakít egy irodát az önkéntes tartalékos rendszert és a katonai életpályát népszerűsítendő karrier-tanácsadási célokra. A honvédelmi tárca tematikus tábort szervez majd az egyetem hallgatóinak, valamint megalakítja az önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkező hallgatókból álló egyetemi önkéntes tartalékos katonai köteléket. 

Ezen felül a SZIE hozzájárul a hallgatók ösztöndíj alapú önkéntes tartalékos tisztképzéséhez, illetve kreditpontokat ad az önkéntes tartalékos jogviszonyt vállalóknak - olvasható az egyetem közleményében.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések