Hirdessen itt

Összecsapás lesz – Hamarosan eléri az USA határait a brutális méretű migránskaraván (videó)

Több mint ötezer hondurasi, guatemalai és salvadori migráns tart az Egyesült Államok felé. Egy részük már bejutott Mexikóba, és ha rajtuk múlik, meg sem állnak az USA déli határvonaláig.
A karaván az észak-hondurasi San Pedro Sula városából indult el, ám akkor még csak nagyjából háromezer ember alkotta. Azóta csatlakozott hozzájuk további mintegy kétezer, a tömeg így most már másfél kilométer hosszú.

A migránsok még napokkal korábban érték el a mexikói-guatemalai határt, Tecún Umán településnél áttörték a kerítést, s mexikói területre léptek, ahol rendőrök százai fogadták őket. A migránstömeg és a rendvédelmi szervek összecsaptak, ötven hondurasinak sikerült áttörnie a sorfalat, a többiek paprikaspray hatására időlegesen visszavonulót fújtak.

A mexikói-guatemalai határ áttörésé


Donald Trump amerikai elnök a héten kilátásba helyezte, hogy lezárja az Egyesült Államok déli határát, és a határhoz vezényli a katonaságot, ha Mexikó nem állítja meg az Egyesült Államok felé tartó guatemalai, hondurasi és salvadori migránsokat.

Honduras a világ egyik legveszélyesebb országa, emellett a kilencmilliós lakosság közel 70 százaléka szegénységben él.

Donald Trump megvonná a közép-amerikai országok támogatását a migráns-karaván miatt

Az Egyesült Államok csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét - jelentette be Donald Trump amerikai elnök hétfőn egy Twitter-bejegyzésben. Az elnök azzal indokolta döntését, hogy az említett közép-amerikai országok nem tudták megakadályozni állampolgáraikat abban, hogy elhagyják országukat és "illegálisan az Egyesült Államokba menjenek". "Elkezdjük megnyesni vagy jelentősen csökkenteni a hatalmas (...)


(Forrás: Horváth Tamás, 888.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések