A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miniszteri biztosokat neveztek ki az ITM-nél

Miniszteri biztosokat neveztek ki az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) a tárcához tartozó meghatározó területekre - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter döntése nyomán Baranyai Gábor a természeti erőforrások fenntartható használatáért, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora a kreatív iparért felelős miniszteri biztosként dolgozik.

A tárcavezető felkérésére László András a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért, Lengyel Györgyi az egészséggazdaságért, a Szegeden központi költségvetési támogatásból megvalósuló beruházások tudománypolitikai koordinációjáért és a szegedi Science Park fejlesztésének koordinációjáért felel.

Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja a felsőoktatási intézmény versenyképességének és működési hatékonyságának növelését támogató új intézményi modell kidolgozásával és megvalósításával, Vígh László pedig a Zalaegerszegen létesülő járműipari tesztpálya és az M76-os okosút megépítésével kapcsolatos feladatok összehangolásával foglalkozik miniszteri biztosként.

A miniszteri biztosok megbízatása egységesen 2018. október 1-jétől 2019. március 31-ig, hat hónapra szól.

Tevékenységi köreik az innovációs minisztérium működésének egyes stratégiai fókuszpontjait jelölik ki a tudománypolitikától a fenntarthatóságig, a kreatív ipartól az egészséggazdaságig. A közös cél a tárca küldetésének megfelelően a hatékony alkalmazkodás a globális változásokhoz, az ipari forradalom kihívásaihoz Magyarország kedvező adottságaira, lehetséges versenyelőnyeire építve, a magyar családok életminőségének növelése érdekében - írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések