A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsroham a magyar határnál. Ez történt az elmúlt órákban

Rengeteg migráns próbálkozott átjutni a magyar határon. Úgy tűnik még a jó időben próbálnának eljutni Nyugat-Eurpába.
Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során 2018. október 12-én 16 órakor a rendőrök egy külföldit tartóztattak fel, aki afgán állampolgárnak vallotta magát. A férfi a tehervonat alvázán megbújva próbált meg Magyarországra jutni.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök 2018. október 12-én 19 óra 30 perckor tartóztatták fel a határsértőket Szeged külterületén. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték. A rendőrök 2018. október 12-én 14 óra 45 perckor tartóztatták fel a határsértőt a település külterületén. A férfi koszovói állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök 2018. október 12-én 13 óra körül egy szerb honosságú kamion rakományának ellenőrzése során négy határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. A férfiak afgán és bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök 2018. október 12-én 10 óra 20 perckor egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során a jármű rakterében, a rakomány között elbújva egy külföldi férfit találtak, aki afgán állampolgárnak vallotta magát.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján a rendőrök 2018. október 12-én 7 óra 10 perckor egy belépő szerb kamion rakterében két külföldit találtak. Rövid idő elteltével, 8 óra 20 perckor újabb kamionban megbújt migránst találtak a rendőrök a pénzügyőrök közreműködésével. Mindhárom férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.

A rendőrök 2018. október 12-én 8 óra 35 perckor egy macedón honosságú kamion rakományának ellenőrzése során három határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök 2018. október 12-én 4 óra 30 perckor egy észt honosságú kamion rakományának ellenőrzése során két, majd 6 óra 15 perckor egy macedón tehergépkocsiban szintén két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések