A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három év alatt felére csökkentette szén-dioxid-kibocsátását a Budapest Airport

A Budapest Airport az elmúlt 3 év során közel felére csökkentette az egy utasra számított szén-dioxid kibocsátását - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön .
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság közleményében azt írta, a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) friss jelentése szerint 347 ezer tonnával csökkent a repülőterek szén-dioxid-kibocsátása. Az egy évvel korábbihoz képest ekkora mértékű csökkentést több mint 8 millió elültetett fa tíz év alatt lenne képes elérni. Mindez annak köszönhető, hogy a repülőterek 25 százalékkal több klímavédelmi akciót hajtottak végre.

A világon jelenleg 246 repülőtér kötelezte el magát a klímaváltozás elleni küzdelem mellett, köztük a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is. 

A Budapest Airport az év elején, a régióban elsőként szerezte meg a karbonsemleges minősítést, azaz károsanyag-kibocsátását teljes mértékben ellensúlyozza. A repülőtér üzemeltetője önálló programot indított, hogy optimalizálja saját, illetve a repülőtéren működő partnercégek tevékenységét, ezzel csökkentse a repülőtér szén-dioxid kibocsátását és egyéb környezeti hatásait.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések