Hirdessen itt

Hajléktalanok - Fülöp Attila: van elég férőhely a rászorulóknak

Van elég férőhely a hajléktalan-ellátásban, az állam összesen 19 ezer férőhelyet biztosít, és idén 9,1 milliárd forintot fordít a rászorulók segítésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuménak szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.
Fülöp Attila emlékeztetett, hogy október 15-én lép hatályba a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés.

Az államtitkár hangsúlyozta: a hajléktalan emberek emberi méltóságát az szolgálja, ha azon segítenek, hogy ne kelljen egyetlen éjszakát sem a szabad ég alatt vagy közterületen tölteniük. Akkor segítenek emberhez méltóan, hogy biztosítanak olyan nappali, illetve éjszakai szállást, ahol lehet enni, fürödni és aludni - fűzte hozzá.

Fülöp Attila azt mondta, október 15-től a hajléktalan-ellátó rendszer kap egy olyan feladatot, hogy a most még közterületen élőket is bevonják a rendszerükbe.

A kormány az említett 9,1 milliárd forint mellett döntött egy 300 millió forintos tartalék létrehozásáról is - közölte.

Fülöp Attila szólt arról, hogy az országban 240 szervezet foglalkozik hajléktalan-ellátással, és az ellátórendszer célja az is, hogy a rászorulóknak lehetőséget biztosítson az önálló életvitel megteremtésére.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések