A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gluténmentes, brokkolis muffin sok sajttal: ez a finom nass nem hizlal

Ha diéta alatt nassolnál, ez a gluténmentes, brokkolis muffin a te süteményed.
A puha, omlós, sajtos, brokkolis muffint a gluténmentes diétába is beillesztheted. Langyosan a legjobb, és a pogácsa méltó riválisa lehet. Még mutatósabb, ha a brokkolit nem összedarabolva rakod a masszába, hanem egészben teszed a süti közepébe. 

Hozzávalók 8 darabhoz:

25 dkg brokkoli
22 dkg gluténmentes lisztkeverék
10 dkg sajt
2 teáskanál sütőpor
2.5 dl natúr joghurt
2 db tojás
3 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
bors

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd kisebb rózsákra. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a tojást, az olívaolajat, a reszelt sajtot, a joghurtot, a sót és a borsot. Szórd hozzá a sütőporral és szódabikarbónával mixelt, gluténmentes lisztet, és alaposan dolgozd össze a masszát.

Adagold a tésztát olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt muffinformákba. Mindegyikbe rakj egy kisebb brokkolirózsát. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések