A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elesett Berlin egyik kerülete

Arab bűnözői klánok uralják Berlin Neukölln nevű negyedét.
Ber­lin Ne­u­kölln nevű ke­rü­le­té­nek hal­la­tán sokan össze­rez­zen­nek. A német fő­vá­ros ezen ré­szén él a leg­több be­ván­dorló, és ez szá­mít az arab bű­nö­zői klá­nok fel­leg­vá­rá­nak is. A rend­őrök csak akkor men­nek egyes ré­szekre, ha na­gyon mu­száj, de akkor is csak ala­pos óv­in­téz­ke­dé­se­ket kö­ve­tően.

Ebben a kerületben ölték meg szeptember elején Nidal R.-t. Ő volt a berlini alvilág egyik legismertebb arca, a sajtóban német-arab származású férfiként emlegetett férfit Neukölln nyílt utcáján lőtték agyon gyermekei és feleséges szeme láttára. A férfi temetésére 2000 ember ment el, akiknek többsége a berlini bűnözői klánokhoz tartoznak. A rendőrség pontosan tudta, hogy ha valaki Neukölln pályaudvarának közelében akar drogot árulni, akkor Nidal R. vízipipa bárjában kellett ehhez engedélyt kérni.


A napi engedély 13 000 ezer forintnak megfelelő euró volt. A férfi és a berlini alvilág erejét jól jelzi, hogy a német rendőrök inkább elfordították a fejüket, mint hogy rajtakapjanak a piszkos ügyleteken.Az egyik arab klán ugyan elvesztette a fejét, de már az utánpótlás is megvan, mint ahogy a többi nagycsalád is zavartalanul tevékenykedik.

A német egyenruhások legtöbbször falakba ütköznek, ha Neuköllnben akarnak razziázni. Az ott élők ugyanis már a saját szabályaik szerint élnek, egymás közt tesznek rendet és szolgáltatnak igazságot. Ha egy rendőrautó arra jár, akkor elzavarják őket:
Tűnjetek el, ez már a mi utcánk!
– felkiáltással. Éppen ezért mindig több szolgálati egység járőrözik együtt, a rendőrök pedig kizárólag golyóálló mellényben és állig felfegyverkezve merészkednek be a kerület mélyére. Egy éve a kerület saját ügyészt kapott, hogy a bűnelkövetőket gyorsabban el lehessen ítélni.
Pár nappal ezelőtt a berlini belügyekért felelős szociáldemokrata politikus, Andreas Geisel bejárta Neuköllnt, az útja során pedig találkozott a valósággal. A túrát követően azt mondta Geisel a focus.de nevű hírportálnak, hogy mélyen elgondolkodtatta az, amit látott, és sajnos azonnali megoldást nem is tud ígérni.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Unknown üzenete…
https://www.posta.com.tr/turkiye-suriyeli-isyancilara-silah-gonderiyor-133775?fbclid=IwAR1MUQBJ5JL1OTuaZS7rZpAKjxVZ5iVO65h0BepJxneBOcCriBa1Ift0M6I