Hirdessen itt

CAFe Budapest - Dante XXI - Megnyílik Szőke Gábor Miklós stúdiója

Tárlatvezetések és nyitott műhely programok során nyerhetnek betekintést az érdeklődők Szőke Gábor Miklós stúdiójába és a szobrász különleges világába, a Dante XXI programsorozat péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.
Szőke Gábor Miklós a rendezvény pénteki megnyitóján felidézte, hogy négy éve talált rá Csepelen az egykori Weiss Manfréd Művek területén található csarnokra, amelyben kialakította stúdióját, a kutyája, Dante inspirálta magánmitológia jegyében.

Bán Teodóra, az CAFe Budapestet szervező Operatív Testület tagja, a Dante XXI fővédnöke hangsúlyozta: Szőke Gábor Miklós olyan utat talált a kortárs művészetben, amely korábban nem létezett. Művészete mára világmárka lett, a Csepelen alkotó szobrász nevéhez több mint ötven köztéri alkotás fűződik az országban és szerte a világban - emlékeztetett.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere örömét fejezte ki, hogy a kerület is csatlakozott a CAFe Budapest helyszínei közé, így a szélesebb közönség is értesülhet arról, hogy ott készültek olyan nagyszerű alkotások, mint a Groupama Aréna előtti Fradi Sas vagy az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejáratánál álló óriás sólyomszobor - jegyezte meg. A bemutatóteremből, műhelyből és raktárépületekből álló csarnokegyüttes tavaly elnyerte az Év Design Irodája díjat is - idézte fel Borbély Lénárd.

Hauer Berta kommunikációs vezető elmondása szerint a CAFe Budapest közönsége Szőke Gábor Miklós tárlatvezetésével járhatja körbe a stúdiót, betekintést nyerhet a szobrok alkotói folyamatába, megismerheti a művész legelső alkotásait és aktuális munkáit.

Vasárnap Wossala Rozina kora délutánba nyúló reggelire, "békebeli brunch-ra" invitálja a látogatókat, majd délután a program gyerekfoglalkozásokkal is kiegészül.

A CAFe Budapest a Dante XXI-re ingyenes buszjáratot biztosít, amely a 9-es busz Városháza parki megállójából indul.
  
MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések