Hirdessen itt

Az európaiaknak kezd elege lenni a migránsokból, de meg lehet-e még akadályozni a fegyveres megoldást?

A török elnököt egyik szélről sem szeretik – többek között ez derült ki Recep Tayyip Erdoğan budapesti látogatása során, amikor az Identitás Generáció tagjai kimentek tüntetni az iszlamizáció ellen, a későn kapcsoló baloldal pedig fájlalta, hogy nem ők lettek az első számú tüntetők, és gyorsan ők is kitipegtek tüntetni a „diktátor” ellen. A Polbeat vendége volt Bódi Ábel, az Identitás Generáció Magyarország vezetője, valamint Sayfo Omar Közel-Kelet-kutató, újságíró.
Az identitáriusok azt kifogásolták Erdoğan magyarországi látogatásában, hogy Orbán Viktorral közösen adták át Gül baba felújított türbéjét. Gül baba ugyanis Buda 1541-es elesténél jelen lévő muzulmán dervis (szerzetes) volt, s így az iszlám hódítás és a középkori Magyarország bukásának jelképes alakja. Szerintük ilyen túlzó gesztusokat nem érdemes tenni egy iszlám ország felé, Sayfo Omar viszont az ország külpolitikai érdekeivel érvelt, miszerint a német, az orosz és a török erőterek közti háromszögben lévő Magyarországnak mindhárom nagyhatalom felé korrekt politikai és legfőképpen virágzó kereskedelmi kapcsolatokat érdemes kiépítenie.

A műsor másik vezértémája Európa folyamatban levő iszlamizációja volt. Kiderült, hogy a földrészre bevándorló mohamedánok közel sem olyan egységesek, mint kívülről tűnnek, hiszen a törökök, a kurdok, az arabok, az afgánok, a pakisztániak külön etnikai tömböket hoznak létre. Ezek a népcsoportok sokszor egymással is ellenségesek, de még a különböző országokból jött arabok közt is széthúzás van.

Ettől persze a biztonsági veszély még valós, hiszen az európai őslakossággal szembeni agresszív támadások mellett a bevándorló népcsoportok egymás közti konfliktusai is rontják a földrész közbiztonságát. Ebből pedig egyre inkább elegük van az európaiaknak. A közbeszéd muzulmánellenes élt kapott, hiszen ez a fogalom már áttörte a politikai korrektség korlátját, és már akár olyan esetekben is előkerül, amikor nem muzulmánok az elkövetők. Az európai fehérek ugyanis az említett muzulmán népek mellett az afrikai és karibi feketéket, illetve más idegeneket is egyre kevésbé látják szívesen. Nagy kérdés, hogy mindezek a konfliktusok még megoldhatók-e békésen az egyes nyugati országokban.

Nézze meg a teljes adást!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések