A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Agrárlogisztikai központ, vásártér és hűtőház alapkövét tették le Nemesvámoson

Agrárlogisztikai központ, vásártér és hűtőház alapkövét tették le pénteken, Nemesvámoson. Az összességében mintegy 260 millió forint értékű létesítmény várhatóan jövő májusra készül el.
Az átadóünnepséget megelőzően Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a 830 négyzetméteres agrárlogisztikai csarnok mintegy 190 millió forintból épül, amelyből 100 millió forint uniós támogatás.

A csarnok zöldségek és gyümölcsök tárolására, válogatására, csomagolására és feldolgozására alkalmas.

Emellett a vásártér és a hűtőház mintegy 70 millió forintba került, ebből 50 millió forint uniós forrásból származik.

Hozzátette: a vásártéren 10 árusítóhely és két nyitott rendezvénytér kap majd helyet, több mint 600 négyzetméteres lesz. A mellette elhelyezkedő leendő hűtőház 250 négyzetméteres, hűtésre alkalmas kamrája 140 négyzetméter.

Sövényházi Balázs beszélt arról is, hogy az egykori vásárok hangulatát kívánják megteremteni a leendő vásártéren, népzenei programokkal, vásári komédiával és a mindennapi élethez szükséges termények, konyhai- és az állattartáshoz nélkülözhetetlen eszközök kínálatával.

Hozzátette: a vásártér és a logisztikai központ is bővíthető a jövőben, ha ezt a kereslet indokolja. 

A közétkeztetésbe is szeretnék bevonni a helyi terményeket, ehhez minél több környékbeli céggel és az önkormányzatokkal is igyekeznek felvenni a kapcsolatot - közölte a polgármester. 

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések