A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migránsutaztató civilhajó kapitánya már nem köntörfalaz: Európa “át­né­pe­sí­té­sén” dolgoznak

A Lifeline nevű hajó legénységét már több hónapja azzal vádolják, hogy Európába taxiztatja a Földközi-tengerből összehalászott migránsokat. A hajó kapitánya már nem köntörfalaz, “átnépesítésen” dolgoznak, ehhez pedig pénzért kuncsorog…
A Lifeline hajó körüli botrányok folyamatosak voltak az elmúlt hónapokban. Szinte az összes európai ország megtiltotta, hogy partjainál kössön ki, és ott tegye le a tengerből felvett migránsokat. Végül azonban mindig találtak egy gyenge láncszemet, amely a nemzetközi baloldali sajtó nyomására, megengedte a kikötést.

A hajózás azonban nem olcsó dolog, és még akkor is szükség van támogatókra, ha a szervezet mögött ott áll például a Soros György által alapított Nyílt Társadalom alapítvány is. A hajó kapitánya ezért a Twitteren fordult az emberekhez, hogy adományokat gyűjtsön.

Claus-Peter Reisch azt írta egy bejegyzésében, hogy most az embereken a sor, a nagy baloldali pártok ugyanis már adakoztak, sőt a müncheni bíborostól 50 ezer eurós támogatást kaptak. Reisch azonban azt is felajánlja, hogy nem ingyen kéri a szervezete a pénzt, hanem egy általuk létrehozott webshopban is lehet rendelni.

A feljebb is látható egyik ilyen termék egy fekete póló, amelynek elején maga a kapitány látható „csempészkirály” felirattal, a póló hátulján pedig a hajó látható a következő felirattal: “Átnépesítés”.
A poénos pólónak szánt ruházatra sokan coming outként tekintenek, mások pedig visszatetszőnek érzik, hogy egy ilyen komoly témából ízléstelen viccet csinál egy hajó kapitánya. Főleg úgy, hogy a hajó legénységét már több súlyos váddal is illették kétes tevékenysége miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések